SMASK-kyckling

Alltså denna  rätt var helt improviserad, en söndagseftermiddag hemma i mitt kök. Och så god och fräsch, båda första dagen och som matlåda dagen efter.

*1 paket fryst kycklingfilé
*1 kruka timjan
*1 kruka basilika
*2-3 msk bregott
*2-3 msk olivolja
*1 skvätt balsamico
*1 msk honung
*Salt o peppar

1. Först la jag lite olivolja i en ugnsfast form, la i de frysta fileerna och satte in i 225 grader. För att de skulle snabbtina lite, och för att man måste ändå ha på ugnen.
2. Under tiden gjorde jag en liten örtröra med hackad basilika, timjan, balsamico, honung, salt, peppar, bregott, olivolja, så att det blev lite krämigt och formbart av smöret.
3. Sen, när kycklingen tinat lite, och jag smakade av krämen som såklart blev underbar, skårade jag kycklingen och klickade på krämen och satte in hela skiten i ugnen, i typ en timme, eller tills den blev klar.
4. Som lite extra roligt gjorde jag mig av med den gula löken och de ledsna champinjonerna jag hade i kylen, fräste på dem i en panna med lite grillkrydda.
5. Samtidigt i en annan del av köket gjorde Jenny en fräsch sallad på roman, tomat, feta, svartbönor och kokta färska rödbetor.
6. Precis när kycklingen blev klar, hällde jag över champinjonerna i formen, och åt med den fräscha salladen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0